loader image

Anja lankamp troostlied

Troostlied.

Vorig jaar verloor ik geheel onverwacht mijn beide dierbare hondenvrienden in vier maanden tijd, de een ruim 12 en de ander bijna elf. Dat was een enorme klap en een meer dan groot verdriet dat maar niet over ging. Het werd alleen maar erger in plaats van minder.

Ik ben zangeres van beroep, schrijf ook teksten, componeer zelf regelmatig en op een dag ontstond het lied in mijn gevoelswereld over ” mijn vriend, mijn kamaraad”.

Op deze manier kon ik een beetje richting geven aan mijn gevoelens . Ik had deze dierbare vrienden zo lang gehad, ze hadden zo’n belangrijke plaats in mijn leven , het waren zulke eigenzinnige Jack Russels, maar ik hield van hen om dat niet te stuiten stuk energie, hun karakter, hun eigenwijze gedrag, o, o wat een stel. Schitterend! Niet zomaar een tweetal!!!

Mijn troostlied, want zo ging ik het noemen, werd geboren. Ik dacht dat ik er misschien ook andere mensen die een hond verliezen een plezier mee kon doen. Zo , iets te kunnen betekenen in andermans verdriet, het is immers zo herkenbaar allemaal als je een oprechte dierenvriend bent…..dus……Zingend verwoord…en dat op die manier te delen, dat leek me mooi.

Ik schenk het lied aan Dierencrematorium XuuX, om als troostlied op haar site te kunnen laten klinken voor ieder die dat aanspreekt. Suus heeft mijn beide honden laten cremeren en heeft mij getroffen door de manier waarop zij dit heeft verzorgd. Dan is mijn gebaar op haar site een dank voor hetgeen ze voor mij betekend heeft in die vreselijke momenten, toen mijn beide vrienden stierven. Hun as heb ik achter mijn huis uitgestrooid, een kleine natuursteen, met hun namen erop geschilderd, staat tussen de bloemen. Op de foto’s ziet u mijn “kerels”, Jesse en Michaël. Voor mij is dit een fijn gevoel: iedere keer als mijn lied klinken mag, dan worden ze bezongen. Zo blijven ze toch een beetje bij mij en zijn zij de inspiratie geworden voor troost aan anderen. Mooier kan het niet. Anja Lankamp www.anjalankamp.nl