loader image

media

Media

Wij zoeken graag de media op om mensen op de hoogte te kunnen stellen over de verschillende manieren van afscheid nemen van uw huisdier. Hierbij worden we ondersteund door Stichting Dierenuitvaart. Op 22 mei 2015 is er een prachtig artikel gepubliceerd in de Tubantia.

Ook is ze uitgebreid in de Tubantia verschenen met een prachtig artikel over het afscheid nemen van je huisdier en wat XuuX daarin kan betekenen. Dit heeft erg veel publiciteit op geleverd en mensen zeggen wel eens dat ze het artikel bewaard hebben voor het moment dat het zover is.
Verder heeft ze plaatsgenomen aan tafel bij het RTV oost programma “En dan nog even dit” Best spannend was dat om live op tv te gaan, zegt ze zelf.
Vervolgens is er een hele dag een cameraploeg aanwezig geweest van het PRO Programma “Nederland van Boven”. Er werd een reportage gemaakt over het afscheid nemen van je huisdier. Al met al een mooie start van een bedrijfje wat met hart en ziel is opgericht. Inmiddels is XuuX uitgegroeid in ruim 3 jaar tijd tot een begrip in de regio. Al vele mensen en dieren hebben gebruik gemaakt van hun goede zorgen en waardig afscheid genomen op de juiste wijze. Via vooral “mond tot mond” reclame en de support van verschillende dierenartsen is XuuX geworden voor wat ze nu is.
Bedankt voor jullie vertrouwen en support! Januari 2023: Ruim 10 jaar geleden was het startsein en het begin van Dierencrematorium XuuX. Na jarenlange samenwerking met verschillende crematoria heeft XuuX haar eigen oven aangeschaft in 2018 en cremeren wij sindsdien volledig zelfstandig en naar wens van de klant de diertjes die hun zo dierbaar zijn. Ieder dier heeft bij ons een naam en krijgt nog een laatste knuffel alvorens de reis begint. Iedere medewerker van XuuX is ook een enorme dierenvriend. Het is ook niet altijd makkelijk om het verdriet van een ander te zien en af en toe pinken wij ook een traantje weg. Dit is okay en we laten dat ook gerust zien. We moeten ook blijven voelen hoe verdrietig het is om je huisgenootje te verliezen. Inmiddels heeft XuuX zich ook verbonden aan Stichting Huis voor Dieren. Deze stiching is opgericht door verschillende medewerkers van XuuX met de bedoeling om honden en (soms) katten te herplaatsen waarbij het leven niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Ook blijven sommige oudere dieren bij Stichting Huis voor Dieren wonen, zo is de oudste bewoonster Puk van 19 jaar. Dierencrematorium XuuX ondersteunt de stichting financieel.
Play Video

Op 25 mei 2015 heeft XuuX samen met Stichting Dierenuitvaart een open huis georganiseerd. Men was van harte welkom om een kijkje te komen nemen en alle deuren stonden open.
We zijn samen met Medium Anita bij de wensput gaan staan, zij heeft vervolgens het prachtige gedicht van “de Regenboogbrug” voor gedragen. Daarna hebben we één minuut stilte te houden voor onze overleden huisgenootjes, een mooi moment om een wens naar boven te sturen en even stil te staan bij ons gemis. Vele tranen hebben gevloeid, zo zie je maar dat ze nooit vergeten worden. Alle diertjes die de afgelopen drie jaar door ons begeleid zijn, krijgen een ereplaatje op de wensput. Heel bijzonder! Zo is er altijd een plekje om naar toe te gaan en ze te gedenken. Zie hieronder het filmpje die al ruim 2500 keer bekeken is op facebook.

Een impressie van deze bijzondere dag!