loader image

Hoe het begon

Vanuit uit Liefde geboren!

Dierenuitvaartcentrum XuuX is opgericht in 2012 door Susanne Kellerhuis, met de bedoeling mensen te ondersteunen en te begeleiden tijdens het afscheid van hun huisdier. En afscheid nemen is zo ontzettend belangrijk. Ieder doet natuurlijk op zijn eigen wijze en dat moet ook. Nadat ze zelf heeft ervaren om afscheid van haar Loulou te moeten nemen viel haar op dat het zo zakelijk was. Er was niets bijzonders mogelijk of geregeld. Naar haar wensen werd niet gevraagd en het afscheid voelde niet helemaal zoals het hoorde, het was koud en kil. Daarop heeft ze besloten om zelf deze extra touch toe te voegen voor mensen en probeert ze haar steentje bij te dragen in deze moeilijke en zware periode. 

Een huisdier is niet altijd vanzelfsprekend een hond of een kat. Ook konijntjes, cavia’s, ratjes, vogeltjes, papegaaien, reptielen en zelfs vissen en nog meer dieren hebben de revue gepasseerd. Het maakt niet uit welk dier het is. Je houdt er gewoon van. De enige eis die de overheid stelt is dat het een huisdier moet zijn. Hoe gek mensen ook met geitjes, varkentjes, schaapjes en meer van dit soort dieren zijn. Deze dieren mogen we niet cremeren, Dit is bij de wet bepaald en soms ontzettend schrijnend. 

Maar ook in deze gevallen kan Dierencrematorium XuuX je op weg helpen met bijvoorbeeld een mooie glazen gedenkplaat of een plukje haar die je symbolische in een mooi klein urntje bewaart. 

Meedenken en meevoelen is de kracht van Dierencrematorium XuuX, inmiddels een begrip in de regio en zelf ver daarbuiten. 

Bedankt voor jullie vertrouwen♥♥♥