loader image

ANBI

Erkenning als goed doel….ANBI status, wat betekent dat nu?

Wij zijn heel erg blij met onze Anbi status omdat de belastingdienst erkent dat wij ons voor minimaal 90% inzetten voor het algemeen nut. U kunt onze stichting zoeken via de onderstaande link:

https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

Wat betekent dat nu: Over alle giften die wij krijgen hoeven bij geen belasting te betalen, dus uw gift komt volledig ten goede aan de dieren, er blijft niets aan de strijkstok hangen!

Voor u is de gift die u ons geeft aftrekbaar van de inkomstenbelasting, dit geldt voor zowel u als particulier maar ook voor bedrijven. Hoe fijn is dat! U helpt ons en wordt daar gelijk weer voor beloond. Kijk maar eens op de site van de belastingdienst. De meeste punten staan hier ook onder samengesteld.

Informatie van de belastingdienst:

Geeft u wel eens geld of goederen aan een goed doel of een instelling? Of doet u vrijwilligerswerk, maar krijgt u geen vergoeding voor uw kosten hiervan? Of hoeft u geen vergoeding?  Dan doet u een gift. U kunt hier misschien aftrek voor krijgen in uw aangifte inkomstenbelasting. Of u een gift mag aftrekken hangt af van de instelling waaraan u de gift doet en op welke manier u de gift doet.

U mag uw gift onder voorwaarden aftrekken als u deze doet aan:

U kunt een gift op twee manieren doen:

Met de onderstaande tabel kunt u bepalen of u uw gift mogelijk mag aftrekken:

Hoeveel aftrek u krijgt is afhankelijk van het soort gift dat u geeft. Krijgt u een gift terug? En hebt u voor die gift giftenaftrek gehad? Dan moet u het bedrag van die aftrek optellen bij uw inkomen.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/giften_aan_goede_doelen/periodieke_en_gewone_giften/periodieke_en_gewone_giften

Bent u enthousiast geworden en wilt u ons steunen, eenmalig of voor langere tijd? Neemt u dan contact met ons op of maakt u uw bijdrage over naar ons rekeningnummer:

NL19INGB0007643666 tnv Stichting Huis voor Dieren onder vermelding van Donatie!

Hartelijk bedankt voor uw bijdrage namens al onze dieren!!!