loader image

Je wereld staat even stil

Vaak onderschat men het verdriet wat er is als er afscheid moet worden genomen van je huisdier. Hoe vanzelfsprekend is het dat hij/zij in je omgeving is, je opwacht als je thuis komt en altijd blij is om je te zien!!

Het verdriet overvalt mensen vaak en men houdt er geen rekening mee dat het zoveel impact heeft. Afscheid nemen is heel definitief en je moet je lieverd toch missen. Als eerste reageren mensen vaak dat ze nooit een huisdier meer willen omdat dit zoveel pijn doet. Maar zou je al die jaren samen willen missen, de mooie herinneringen die je koestert en de prachtige wandelingen samen? Verdriet gaat weer over, ook al voelt dat niet altijd zo.

Wellicht dat het troostlied jullie die troost kan bieden en jullie meeneemt naar de kostbare tijd die jullie samen hebben beleefd. Tijd die niemand jullie ooit nog afneemt en die je voor altijd in je hart meedraagt, je leven lang!

Natuurlijk doet het nu heel veel pijn, maar de tranen die nu nog stromen worden ooit vervangen door een mooie glimlach en dan ben je blij dat juist hij/zij jouw leven heeft verrijkt.

“Huil niet omdat ik er niet meer ben, maar glimlach om de mooie herinneringen van ons samen”